Tips and advice for the complete development of young playersSfaturi pentru dezvoltarea armonioasă a tinerilor jucători

Principala noastră misiune la Eagles Football Academy este să ajutăm copiii să-și dezvolte calitățile fotbalistice, umane și cunoștințele despre ceea ce înseamnă un STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS. Ne dorim ca cei mici să-și atingă potențialul maxim, dar nu trebuie să uităm că fotbalul este un joc distractiv, care aduce plăcere și bucurie. Tocmai de aceea am stat de vorbă cu antrenorii noștri și am alcătuit o listă de sfaturi esențiale pentru dezvoltarea armonioasă a micilor "vulturi". Cum vi se par?

1. Distrează-te! Acesta e cel mai important lucru în fotbal - bucuria jocului.

2. Vino pregătit de antrenament. Dacă ești concentrat și ai echipamentul pregătit, ai șanse mai mari de reușită la antrenamente și în timpul meciurilor.

3. Încearcă "scheme" noi. Antrenorii vor încerca să te scoată din zona de confort. Fii inovator și creativ în mișcările pe care vrei să le stăpânești.

4. Ascultă și întreabă! E important să fii deschis la sfaturile antrenorilor și să absorbi ca un "burete" toate informațiile pe care le primești.

5. Învață-ți poziția. Roberto Carlos sau Marcelo au ajuns cei mai valoroși fundași stânga ai generației lor pentru că știau foarte bine când se se apere și când să atace. Fiecare post are specificul său. Învață detaliile de poziționare, mișcare și execuție care pot face diferența între victorie și înfrângere.

6. Driblează, dar caută mereu pasa decisivă! Calitatea tehnică poate fi decisivă, dar o pasă inteligentă poate desface apărarea adversă într-o secundă. Nu uita că fotbalul e un joc de echipă și pasa e mai importantă.

7. Urmărește cât mai multe meciuri. Astfel vei deprinde automatisme și te vei "inspira" din execuțiile și rezolvările fotbaliștilor profesioniști văzuți la TV.

8. Ai grijă la alimentație și la odihnă! Hrana sănătoasă, multă apă și 8 ore de somn pe noapte - acestea sunt foarte importante pentru dezvoltarea fizică.