EFA U15-16 vs. UNITED ELITE 1-7, in the London Premier Youth LeagueEFA U15-16 vs. UNITED ELITE 1-7, în London Premier Youth League

Raport de meci
London Premier Youth League
EFA U15-16 vs. FC UNITED ELITE 1-7

Săptămâna trecută, rezultatele la grupele mari de copii de la Eagles Football Academy nu ne-au fost favorabile.

Este o dovadă că nu întotdeauna o pregătire bună a meciului îți aduce și un rezultat favorabil! Din păcate, tinerii noștri "vulturi" au primit foarte rapid gol în repriza a doua de la FC United Elite, iar apoi au cedat irevocabil inițiativa.

La prima vedere, este un rezultat greu de digerat, dar astfel de lecții sunt importante și nu fac altceva decât să întărească personalitatea și caracterul fotbaliștilor noștri. În fond, și marele Lippi spunea că o victorie este mult mai dulce dacă vine după un eșec dezamăgitor!

Iar noi știm că cel mai bun "medicament" în fotbal este victoria. Momentan, rămânem cu un singur succes în clasament...Avem însă doar cuvinte de încurajare pentru tinerii noștri, iar aceștia trebuie să înfrunte cu mult curaj rezultatul înregistrat: o amplă analiză video a avut loc pentru a corecta erorile de plasament și de abordare a fazelor-cheie.

Antrenorul Valentin Petrescu a făcut un pas în față și a vorbit la cald despre rezultatul din weekend-ul trecut: "A fost un joc cu două reprize diametral opuse. În prima parte am făcut un joc bun, am avut posesie și am jucat cu încredere. Am intrat conduși la pauză după o execuție imparabilă în vinclu. Se întâmplă, așa este fotbalul. Doar lipsa de concentrare a făcut să nu marcăm în prima repriză! Apoi, repriza a doua a fost un fiasco. Diferența de gabarit și de vârstă și-a pus amprenta asupra scorului. Noi am folosit doar juniori născuți în 2006 și 2007, pentru că progresul lor este mai important decât rezultatul final. Alte echipe își justifică activitatea doar prin rezultate, dar pentru noi orice meci jucat cu adversari mai mari ne ajută la progresul individual și colectiv. Eu chiar vreau să-i felicit pe cei mici pentru efortul depus și pentru respectarea sarcinilor tactice! Suntem pe drumul cel bun ca și proces de învățare. La profesioniști nu te vei confrunta cu astfel de situații, în care să întâlnești echipe cu mult mai solide din punct de vedere fizic. Acumulăm în permanență și asta contează mai mult decât un scor pe care-l vom uita în curând. Îl felicit pe Emi Sfichi pentru golul marcat și aș vrea să evidențiez prestația lui Raul Corban, un jucător matur în exprimare, care are potențial bun. Mulțumim și părinților pentru susținere, sunt sigur că îi vom bucura cât de curând cu o victorie meritată!".

Într-un alt meci din cadrul London Premier Youth League, și echipa EFA U16-18 a fost învinsă de un adversar dificil: a fost 2-4 contra lui RC Lens London, după un joc vibrant, cu multe ocazii și cu multe evidențieri individuale. Felicitări staff-ului și jucătorilor pentru curajul cu care au ieșit la joc, dar și pentru progresul făcut din punct de vedere al înțelegerii sarcinilor individuale! Uneori, un rezultat este mult mai puțin important comparativ cu lecția de fotbal învățată, iar "vulturii" noștri sunt la vârsta la care acumulează experiență, cu emoții și situații unice întâlnite pe teren.